Oldalak

2014. március 15., szombat

Gombás feketeerdei sonkás karaj, dijoni mustáros répával



A Feketeerdő sonka a németországi Schwarzwald-ból származik. 
Méltán híres a nagy múltú bükkfaforgáccsal füstölt feketeerdei sonka (alias Schwarzwälder Schinken).
A nyers és főtt sonkák felhasználása széleskörű lehet a gasztronómiában. Hússal, szalonnával és sajtokkal jó párosítás lehet, igazolja a recept is. Íme:

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg császárszalonna
  • 2 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • medvehagyma ízlés szerint
  • 4 szelet feketeerdei sonka
  • 4 szelet trappista sajt + 4 szelet lapkasajt
  • só, bors, kevés ételízesítő
  • sertéssült fűszerkeverék
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt



Elkészítés:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és a sertéssült grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt egy tepsibe tesszük. 
A gombát szeletekre, a vöröshagymát és a császárszalonnát apró kockákra vágjuk. A paradicsomot felszeleteljük, a megtisztított medvehagymát nem túl apró darabokra vágjuk.

A császárszalonnát kisütjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel. Addig pároljuk amíg a leve elfő.

Az elősütött karajszeletekre halmozzuk a pirított gombát, majd a paradicsom szeleteket, és ízlés szerint megszórjuk medvehagymával. Betakarjuk egy-egy szelet feketeerdő sonkával és trappista majd egy szelet lapkasajttal. Az egészet grillsütőben vagy előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük (kb. fél óráig).

További frissensültek | sertéshúsok | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése