Oldalak

2014. május 24., szombat

Eper krémleves




Hahó itt az eperszezon! :)
Főzés nélküli, villámgyorsan elkészíthető krémleves, a nyári hőségre. Akár férfiaknak is ajánlom, mivel egyszerű, de nagyszerű, kápráztassátok el a párotokat vele!

Hozzávalók 2 főre:

  • 40-50 dkg eper
  • 3 dl habtejszín
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 2-3 ek cukor (vagy édesítő)
  • 1 vaníliás cukor
  • kb. 1 dl víz
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A megtisztított epret nagyobb darabokra vágjuk. Az epret egy nagy kancsóba, vagy mérőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot (én édesítőszert használtam), a citrom lereszelt héját, a joghurtot, a tejszínt és egy kevés vizet. Mindezt összeturmixoljuk. Eperszeletekkel, apróra vágott eperdarabokkal és tejszínnel meglocsolva jó hidegen tálaljuk. És éppen most teszteljük... :)


További saját receptek | levesek | krémlevesek | gyümölcslevesek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése