Oldalak

2014. június 21., szombat

Parmezános rántott csirkecomb zöldségkörettel és burgonya szendviccsel


A megszokott "bundáshús élmény" kis csavarral tovább fokozható, ha a zsemlemorzsához parmezánt keverünk. A nagy kedvenc rántott csirke így még ízletesebb lett.
Roppanósra párolt zöldségekkel és egy különleges burgonya körettel ajánlom nektek szeretettel, bármilyen ünnepi alkalomra. Íme:

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkecomb (vagy csirkemell)
  • só-, bors ízlés szerint
  • 15 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2-3 ek parmezán sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • olaj (a sütéshez)
  • 0,5 kg vegyes mirelit zöldség
  • 4 db burgonyaszendvics

Elkészítés:

A megtisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. Előkészülünk a bundázáshoz: a tojásokat felverjük és hozzáadjuk a reszelt parmezánt és ízlés szerint megsózzuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, a zsemlemorzsát szintén (én szívesen használok házi készítésű zsemlemorzsát). A csirkecombot a szokásos módon bepanírozzuk: liszt, parmezános tojás, végül a zsemlemorzsa. Majd bő, nem túl forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük. Tálaljuk tetszőleges párolt zöldségekkel és egy-egy burgonya szendviccsel.

Tipp: csirkemellből is készíthető. Ha esetleg maradna parmezános tojás, akkor isteni bundás kenyér- vagy kiflit süthetünk belőle.


További csirkehúsok | saját receptek | frissensültek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése