Oldalak

2014. augusztus 23., szombat

Nokedli (galuska)



Jellegzetes magyar tésztaétel.
Leggyakrabban pörköltekhez köretként alkalmazzuk, számos magyar étel körete. Legtöbbször nokedli szaggatóval készítjük, ez a leggyorsabb módszer. A nokedli készítése egyszerű, de némi rutint igényel!

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 2 db tojás
  • 2-3 dl víz
  • 2 ek olaj
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Egy fazékban vizet forralunk. A tojásokat beleütjük a lisztbe és pici vizet adunk hozzá.
Csak lazán keverjük meg a tésztát. Darabos tésztát kapunk.
Ha a víz forr, az edény fölé teszünk egy galuska szaggatót.
Teszünk a szaggatóba egy kis adag tésztát és egyenletes mozdulatokkal beleszaggatjuk.
Ha híg a tészta akkor nagyobb galuskákat kapunk.
Ha sűrűbb, akkor szép egyenletes állagú galuskákat kapunk.

Mikor elkészült, leszűrjük és vízzel átöblítjük, olajjal meglocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.


További köretek | tészták

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése