Oldalak

2014. szeptember 4., csütörtök

Ananászos csirke


Az ananász és a csirke egy remek párosítás, amely nem csak finom, de egészséges is, hiszen az ananásznak zsírégető hatása is közismert. 
Egy sós ételt édessel vegyíteni elsőre talán nem tűnik jó ötletnek, de szerintem isteni finom!
Köretként gyakorlatilag bármi passzol hozzá, rizzsel, tésztával, sült burgonyával is remek.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1-1,5 kg csirkemell filé
  • 4 ek liszt
  • 1 tk fahéj
  • 2 tk curry
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • kb. 4-5 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 ananász konzerv (darabolt)


Elkészítés:

A 4 ek lisztet összekeverjük a curry-vel és a fahéjjal. A csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk. Ezután belekeverjük a lisztes-fűszeres keverékbe. Ízesítjük még sóval, borssal, ételízesítővel. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és a vajat, majd szép aranybarnára sütjük benne a csirkemell kockákat. Ezután egy tálra szedjük. A serpenyőben maradt ízletes olajos-vajas keveréken megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a lecsepegtetett ananász darabokat és a mézet, valamint az áttört fokhagymát. Kóstolgatjuk és felöntjük kb. 1 dl ananászlével és kevés vízzel. A húskockákat visszaszedjük a serpenyőbe és jól összepároljuk az ételt még 5-10 percig. Végül hozzáadjuk a tejszínt és besűrítjük vele a szószt (ha túl híg lenne a szósz esetleg, akkor ételsűrítővel javíthatunk az állagán.)
Főtt rizzsel tálaljuk.


További csirkehúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése