Oldalak

2014. október 7., kedd

Csirkés tarjás gombás "fullos" bagett


Ismét egy finom, mindenféle földi jóval telepakolt szendvics költemény. 
A képek és a hozzávalók szerintem önmagukért beszélnek: először is a mézes mustáros pácban érlelt csirkemell steak megadja már a szendvics lényegét. Ehhez még társul a füstölt tarja ízvilága és a grillezett gomba, a ropogós jégsaláta és a paradicsom.
Ha kipróbáljátok nem utoljára fogjátok elkészíteni!

Hozzávalók 2 főre:

  • 20-30 dkg csirkemell filé
  • 15 dkg főtt füstölt tarja
  • 5-10 dkg jégsaláta
  • 4 db nagyobb csiperke gomba
  • 2 db paradicsom
  • 2 db rusztikus bagett
  • 4-5 ek majonéz
  • 1 ek vaj
  • 1 csokor snidling
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 kiskanál mustár
A húspáchoz:
  • 2 ek mustár
  • 3 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk. A hús páchoz az alapanyagokat (mustár, méz, fokhagyma, só, bors, olaj) összekeverjük és a hússzeleteket bepácoljuk, majd 1-2 órára állni hagyjuk.
A tarjaszeleteket a gombával serpenyőben ropogósra sütjük, kivesszük, melegen tartjuk. A majonézt elkeverjük az 1 ek langyos vajjal, majd ízesítjük sóval, borssal és a mustárral, valamint az apróra vágott snidlinggel. A csirkemell szeleteket grill serpenyőben szép pirosra sütjük.

A szendvics összeállítása: a rusztikus bagettet a sütőben néhány perc alatt ropogósra átmelegítjük, majd félbevágjuk és megkenjük a majonézes krémmel. Rátesszük a megmosott saláta levelet, erre néhány felkarikázott paradicsomot, majd a tarjaszeletek a sült csirkemell hús és végül, de nem utolsó sorban a gomba következik.


További saját receptek | szendvicsek | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése