Oldalak

2014. október 17., péntek

Mézes mustáros csirke steak


A mézes mustáros ízesítés töretlen népszerűségnek örvend, mivel nagyon ízletes és könnyen elkészül. A végtelenül egyszerű, de mégis nagyszerű recept, az egyik legalkalmasabb akkor, ha vendégeket vársz, de nincs semmi ötleted. Képtelenség elrontani és mindenki imádni fogja! Ha még egy kicsit pikánsabbra szeretnéd, érdemes megbolondítani egy kis chilivel!

Az igazi marhasteak előtt ezzel a sülttel próbáltam ki a vadi új grill serpenyőmet. Üresen vagy salátával ajánlom.

Hozzávalók 2 főre:

  • 2-2 szelet (30-40 dkg) csirkemell filé
  • 4 ek mustár
  • 5 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • kb. 0,5 dl olaj

Elkészítés:

A hús pácolásához az alapanyagokat összekeverjük (mustár, méz, fokhagyma, só, bors, olaj).
A megtisztított hússzeleteket a páclébe tesszük és néhány órán át hűtőben pihentetjük, majd grill serpenyőben néhány perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tipp: nyáron akár faszén felett grillen is megsüthetjük, még ízletesebb lehet.
További csirkehúsok | sülthúsok | alacsony kalória tartalmú ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése