Oldalak

2014. november 20., csütörtök

Tartásmártás házilag



A tartármártás egy közkedvelt, mindenki számára ismert klasszikus hideg mártás öntet. A majonéz egyik leszármazottja. A tartármártás alapja a majonéz, amihez tejfölt keverünk. A hazai vendéglátásban szinte kötelező kísérője a rántott sajtnak, rántott gombának, rántott halnak és ki tudja még mi mindennek.

Hozzávalók 4 főre:

  • 3-4 ek majonéz
  • kb. 2 dl krémes tejföl (20 %-os)
  • 3 cl száraz fehérbor
  • só-, bors-, citromlé-, porcukor ízlés szerint

Elkészítés:

Az elkészült majonézhez hozzáadjuk a tejfölt. Alaposan elkeverjük és, ha szükséges még tovább ízesítjük: sóval, borssal, cukorral, esetleg citromlével. Kevés fehérborral, pikánsabbá tesszük. Végül alaposan behűtve tálaljuk.



További szószok-mártások

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése