Oldalak

2014. december 30., kedd

Raffaello szelet



A Raffaello jellegű süteményeknek rengeteg változata ismert.
Kókusz imádóknak ajánlom szeretettel. 
Könnyen elkészíthető. A fehér csokitól különösen finom a krém benne, biztosan nem fog csalódást okozni.

Hozzávalók 6-8 főre:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek olaj
  • 6 ek cukor
  • 1 fél kk sütőpor


A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 púpozott ek vaníliás főzős pudingpor
  • 3 dl habtejszín


A belocsoláshoz:

  • 0,5 dl víz
  • 2 tasak vaníliás cukor


A tetejére:

  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál porcukor



Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral és az olajjal, majd hozzáadjuk a lisztet, és a sütőport. Ezután óvatosan belekeverjük a tojáshabot. A tésztát kivajazott tepsibe öntjük és 180 fokon 20-25 percig sütjük. A vaníliás cukrot feloldjuk a vízben és a kész tésztát átlocsoljuk vele. Ezután elkészítjük a krémet: egy nagyobb hőálló tálban a csokoládét apró darabokra tördeljük, felöntjük a tejjel és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a kókuszreszeléket és a pudingport is hozzáadjuk. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk amíg krémessé válik, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tejszínhabot is. Az így elkészült krémmel megkenjük a tésztát. A kókuszreszeléket elkeverjük a porcukorral és a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük egy kis időre, majd szeletelhetjük.






További sütemények | Karácsonyi ünnepi ételek | Ünnepi asztal | kókusz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése