Oldalak

2015. január 16., péntek

Cukkinis paradicsomos gnocchi



Egy valóban gyorsan elkészíthető ragu, ami paradicsom és tejszín alapú. 
A kevesebb néha több elvén: néhány alapanyagból is lehet ízletes finomságot készíteni. Ha a gnocchit már korábban elkészítetted (ami azért valljuk be kicsit időigényes), akkor 15 perc alatt készen van a vacsorád.

Hozzávalók 3-4 főre:
  • 50 dkg gnocchi
  • 2 db cukkini
  • 3 db paradicsom
  • 3 dl főzőtejszín
  • só-, bors-, bazsalikom ízlés szerint
  • 3 ek olivaolaj
  • 5 dkg parmezánsajt

Elkészítés:

A cukkinit tetszőleges méretűre daraboljuk (én félkarikára vágtam). A paradicsomot kockákra vágjuk. Az olivaolajon a cukkinit kb. 10 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot is. Még 10 percig együtt pároljuk a zöldségeket (kb. ameddig a paradicsom szétfő). Ekkor a tejszínt is hozzáadjuk. Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal. Még egyet forralunk rajta. A gnocchit sós vízben fél perc alatt kifőzzük. A frissen főtt szószba szedjük, jól átkeverjük és parmezánnal megszórva tálaljuk.



További tészták | hús nélküli ételek | nemzetek ételei | olaszos ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése