Oldalak

2015. március 9., hétfő

Rizses hús tavasziasan



Szerintem ezek a pörköltek illetve pörkölt alapú ételek a magyaros konyha alapvetései, amiknél kevés jobb ételt találtak ki az elmúlt századok során!
A rizses hús amellett, hogy finom, olcsón összehozható házias egytálétel, nagy adagban is elkészíthetjük, így ha előre főzünk, akkor is jó megoldás. Készítésénél lehet együtt és külön is főzni a rizst, megoszlanak a vélemények, ki hogyan tanulta az anyukájától :). Készítheted bárhogy, a lényeg, hogy minden összetevő szépen megpuhuljon és ízletes legyen.

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg sovány sertéscomb vagy lapocka
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • só-, bors-, ételízesítő-, zöldfűszeres ízvarázs ízlés szerint
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 3 ek olaj
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz

Elkészítés:

A húst és a répát kockára vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és a pirospaprikával megszórjuk, majd kevés vizet adunk hozzá. Ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, ízvarázzsal ízlés szerint és a zúzott fokhagymával. Hozzáadjuk a répát, valamint az apróra vágott paradicsomot és paprikát is. (A borsót csak később, mivel hamar megfő.) Amikor félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a bögre rizst, felöntjük dupla mennyiségű vízzel. Miután felforrt, fedő alatt kis lángon főzzük, amíg a rizs megpuhul.



További magyaros | menzakaják | sertéshúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése