Oldalak

2015. április 7., kedd

Óvári sertésborda sörtésztában sült hagymakarikával és petrezselymes burgonyával




A puha, szaftos, omlós óvári szelet egy egyszerűen elkészíthető étel. Ma már többféle húsból is készítik, van aki csirkére, pulykára, van aki a sertésre esküszik.

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg kicsontozott sertéskaraj (kb. 8 kisebb szelet)
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg Óvári sajt
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 db vöröshagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 5 dkg liszt
  • kb. 1 dl olaj


Elkészítés:

A gombát felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon (kb, 2 evőkanál) megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát is. Közben sózzuk, borsozzuk, majd puhára pároljuk és zsírjára sütjük.
A karajt szeletekre vágjuk, a szeletek széleit kicsit bevagdossuk és enyhén kiveregetjük. Sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk, amit aztán alaposan lerázogatunk róla. Kevés olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen elősütjük. A hús szeleteket egy tűzálló tálba vagy tepsibe fektetjük, befedjük őket egy szelet gépsonkával, majd a tetejükre kanalazzuk a pirított gombát:


Az egészet pedig beterítjük sajtszeletekkel vagy reszelt sajttal, ki hogyan szereti:


Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul, kb. 20-25 perc. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki a húst! Bármilyen köret illik hozzá. Most a fenséges sörtésztában sült hagymakarikával és petrezselymes burgonyával tálaltam.





További sertéshúsok | sülthúsok | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése