Oldalak

2015. június 18., csütörtök

Pizzaszósz



Aki most valami bonyolult, agyonfűszerezett és órákig főzött mártást vár, azt ki kell, hogy ábrándítsam! :) 
Az olasz konyha és az olasz ételek népszerűsége éppen az egyszerűségükben rejlik. Az eredeti olasz pizzaszósz recept, nemes egyszerűséggel az, hogy nincs recept. Gasztro blogokban vagy szakácskönyvekben nem is nagyon találkozni olyannal, hogy pizzaszósz recept. Sokak szerint nem kell más a pizzára, ugyanis, mint paradicsom. Sima, egyszerű, otthon elkészíthető passzírozott paradicsom. Lehet azért kísérletezni, ahány ház, annyi szokás.
Én így készítem: 

Hozzávalók 4 főre:

  • 400 g konzerv darabolt paradicsom
  • 5 ek olivaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom vagy 1 ek szárított
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk cukor


Elkészítés:

Egy serpenyőbe öntjük az olivaolajat, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát és addig pirítjuk, míg halvány színt kap. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, pár perc alatt összeforraljuk. A tűzről félrehúzva egy botmixerrel kissé pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, cukrot, oregánót és az apróra tépkedett bazsalikomot is. Egyet forralunk rajta és már készen is vagyunk.




További szószok-mártások

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése