Oldalak

2015. július 9., csütörtök

Málna krémleves



A málna az egyik kedvenc gyümölcsöm. Alig vártam, hogy újra itt legyen a szezonja. A nyári melegben jól behűtött, krémlevesként fogyasztva a tejszínnel együtt tökéletes kompozíciót alkot. Nagyon finom!

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg málna (lehet mirelit is)
  • 3 dl víz
  • 4 dl tej
  • 2 dl habtejszín 
  • 10 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 kk fahéj
  • 1 db narancs leve és héja
  • 1 db citrom héja és fél citrom leve


Elkészítés:

A málnát megmossuk, majd néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A többit egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a fahéjat majd a narancs és citrom reszelt héját. Ezután a narancs és citrom kifacsart levét. Felöntjük a vízzel és a tejjel. Felforraljuk és a tejszínt is hozzáöntjük, közben folyamatosan kevergetjük. A tűzről félrehúzzuk, és egy botmixer segítségével pürésítjük a levest. Akit zavarnak a málnamagok, a végén szűrje át. Kevés tejszínnel meglocsolva, akár tejszínhabbal és málnaszemekkel díszítve, jól lehűtve tálaljuk.




További levesek | krémlevesek | gyümölcslevesek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése