Oldalak

2015. szeptember 27., vasárnap

Zöldségnyárs




Ez az isteni zöldségnyárs nem csak a vegetáriánusok kedvelt étke, de remek köret grillezett húsok mellé is. Sok más zöldséggel is variálható, pl. padlizsán, koktélparadicsom, sárgarépa, kukorica, stb... feldobja, illik hozzá.

Hozzávalók 4 főre:

  • 20 dkg cukkini
  • 20 dkg kápia paprika
  • 20 dkg lilahagyma
  • 20 dkg gomba
  • 6 ek olivaolaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • fél citrom leve
  • 1 ek zöldség grillfűszer


Elkészítés:

A bambusznyársakat áztassuk rövid ideig vízben. (Természetesen akinek van, fémnyársakat is használhat.) A citromlevet keverjük össze az olajjal, a grillfűszerrel, sóval, borssal és kis ideig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A zöldségeket mossuk és tisztítsuk meg, majd vágjuk tetszőlegesen egyforma nagyságú darabokra. Szépen sorban, váltakozva szúrjuk a nyársakra a zöldségeket és kissé locsoljuk meg a fűszeres páccal.




Ha van rá lehetőségünk, akkor faszénparázs felett vagy nyílt láng felett tárcsán süssük a nyársakat addig, míg szép piros nem lesz, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg!




Tepsiben, grillrácson is elkészíthető, kb. 30 perc alatt készre sül.

Tipp: Ha önálló fogásként fogyasztjuk, akkor egy ízletes mártogatóst ajánlok mellé:
joghurtos-roquefort mártást, ami kb. 2-3 dl joghurtból, 10 dkg roquefort sajtból, 2 gerezd zúzott fokhagymából, kevés só és borsból készül. A hozzávalókat összekeverjük és jól behűtjük, majd a zöldségnyársak mellé kínáljuk.




További köretek | előételek | grill ételek | hús nélküli ételek | zöldséges ételek | alacsony kalória tartalmú ételek | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése