Egy kiváló ünnepi aprósütemény, diós, fahéjas, egyszerűen ellenállhatatlan! Nagy előnye az is, hogy az ünnepi készülődésben, előre elkészíthető és a maradék tojásfehérjéket egy szuper receptben hasznosíthatjuk. Lezárt dobozban tárolva, napokkal később is ugyanolyan finom, sőt még lehet finomabb is, mint frissen.
Csillagos ötös a csillagos sütemény! :)
Hozzávalók 4-6 főre, kb. 45 darab közepes méretű:
- 50 dkg darált dió, vagy mandula
- 25 dkg porcukor
- 3 db tojásfehérje
- kb. 5 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
- kb. 3 tk fahéj
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a porcukrot kanalanként hozzáadjuk, közben pedig robotgéppel folyamatosan keverjük. A kemény, cukros habból egy tálba félreteszünk 7-8 evőkanállal, a végén ezzel fogjuk megkenni a csillagokat. A darált diót vagy mandulát, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a lisztet hozzáadjuk a habhoz és jól elkeverjük. Egy jól gyúrható masszát kell kapjunk. A tésztát porcukorral beszórt nyújtódeszkán kb. fél centiméter vastagságúra kinyújtjuk és csillagokat szúrunk belőle. A kiszúrt csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A sütőt előmelegítjük 120 fokra, majd kb. 15 percig sütjük a sütiket. A sütőből kivéve mindegyik tetejét megkenjük a félretett tojáshabbal és tegyük vissza további 5 percre a sütőbe. Pici fahéjjal és / vagy cukorgyöngyökkel megszórva kínáljuk.
További sütemények | Karácsonyi ünnepi ételek | Ünnepi asztal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése