A legeslegszebb almából készült sütemény nem más, mint az almarózsa!
Gyorsan elkészíthető, tényleg percek alatt különleges desszertet összedobhatunk. A lényeg, hogy piros héjú és savanykás almából készüljön.
Gyönyörű és finom is! :)
Hozzávalók 4 főre:
- 2 csomag (2 x 400 g) leveles tészta
- 4 db piros héjú alma
- kb. 5 ek sárgabarack lekvár
- 1 ek vaj
- 1 db citrom
- 1-2 ek fahéj
- 1 tk porcukor
Elkészítés:
A megmosott almát először félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, majd egy éles késsel vagy uborka szeletelővel lehelet vékony szeletekre vágjuk. Egy jénai tálba vizet öntünk, ebbe tesszük az almaszeleteket. A citrom levét ráfacsarjuk, majd a tálat 1-2 percre a mikrohullámú sütőbe tesszük. (Azért fontos a citrom, hogy ne barnuljon meg az alma, valamint az ízének is jót tesz, hogy savanykás lesz.)
A megpuhult almaszeleteket egy szűrőedényben alaposan lecsepegtetjük. Egy másik kis tálkába kevés vízzel higítsuk fel a lekvárt. A leveles tésztát kissé kinyújtjuk és csíkokat vágunk belőle. A csíkok felületét kenjük át a híg lekvárral, és a csíkok felső részére sorakoztassuk szép sorban az almaszeleteket, úgy hogy a piros héjával kiadja majd a rózsa mintáját. Az almaszeletek tetejét fahéjjal megszórjuk,
majd a tésztacsík alsó, szabadon maradt részét hajtsuk rá az almára.
Az így kapott almával töltött tésztacsíkot tekerjük fel. Végeredményképpen csodálatos rózsaformát kapunk,
amit a muffin sütőforma kivajazott mélyedésébe teszünk. A műveletet megismételjük, ameddig az alapanyagok el nem fogynak. Ezután 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készen vannak a pompás süteményeink. Porcukorral megszórva, frissen tálaljuk.
Tippek:
- Az almarózsa titka a szép, egyenletes almaszeletek.
- Almarózsával akár tortát is díszíthetünk, ilyenkor tészta nélkül kell felcsavarni a megpuhított almaszeleteket, majd megsütni.
További sütemények | gyümölcsös sütemények
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése