Egy isteni desszert! A tejberizst szereted? Akkor biztosan ízlik majd a gyümölcsrizs is. Ráadásul az elkészítése nem igényel különlegesebb szakmai tudást, így az is el tudja készíteni, aki csak mostanság vett fakanalat a kezébe! :)
Ráadás kettő, hogy sosem lehet unalmas, mert olyan gyümölccsel kombinálhatod, amilyennel csak szeretnéd. Én most szederrel és málnával készítettem:
Hozzávalók 4 főre:
- 2 dl víz
- 5 dl 2,8 %-os tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 30 dkg vegyes gyümölcs (nálam szeder és málna)
- 20 dkg rizs
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
Elkészítés:
A rizst átválogatjuk, megmossuk és a forrásban lévő vízhez adjuk. Néha megkeverjük és addig főzzük, amíg a vizet fel nem szívja (kb. 5 perc). Ezután hozzáöntjük a tejet, beletesszük a vajat és a csipet sót. Beleszórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot is. Lefedve kb 5 percig forraljuk, majd lekapcsoljuk a főzőlapot, és fedő alatt a gőzben hagyjuk teljesen megpuhulni. Ezalatt a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Amikor a tejberizs langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tejszínhabot. Poharakba vagy tálkákba szedjük: egy réteg tejberizs, egy réteg gyümölcs és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Félretett gyümölcsszemekkel és tejszínhabbal díszítjük. Hidegen tálaljuk.
Tipp: Kedvünk szerint bármilyen gyümölccsel készíthetjük, télen mirelitből is természetesen. Készülhet úgy is a gyümölcsrizs, hogy a végén nem rétegezve tálaljuk a poharakba, hanem az összes gyümölcsöt a tejszínhabos tejberizshez keverjük, és így szedjük illetve adagoljuk a kedvenc kis tálkánkba.
További desszertek | pohárkrémek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése