Oldalak

2016. július 30., szombat

Málnavarázs torta




Egy sütés nélküli, nagyon krémes, nagyon málnás finomság! 
Nyári melegben, málna szezonban nem lehet kihagyni, mert mindenki imádni fogja. Mivel liszt nélkül készül, ha a cukrot is elhagyjuk és helyettesítjük valami természetes édesítőszerrel, akkor még "alakbarátnak" is nevezhetjük és büntetlenül fogyaszthatjuk.

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához) kb. 6 főre:

  • 40 dkg málna (télen lehet mirelit)
  • 1 csomag gála vaníliás puding (főzés nélküli)
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dl tej
  • édesítőszer ízlés szerint (vagy kb. 5 ek cukor)
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag Doktor Oetker Expressz zselatin fix por (20 g)



Elkészítés:

A pudingport az édesítővel vagy cukorral és a tejjel krémesre keverjük. A mascarponét is elkeverjük, majd a pudinghoz adjuk és az egészet alaposan kikeverjük. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és a pudingos krémhez adjuk, majd a zselatin fixet is belekeverjük. A málnát megmossuk, lecsepegtetjük, háromnegyed részét a krémhez keverjük. Egy lekapcsolható oldalú tortaformába kanalazzuk és néhány órára, vagy akár egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A maradék málnaszemekkel (esetleg tejszínhabbal) díszítve, hidegen tálaljuk.

Tipp: bármilyen más gyümölccsel is finom lehet, például ribizli, szeder, áfonya, eper, barack, stb.




További sütemények | gyümölcsös sütemények |alacsony kalória tartalmú ételek | desszertek | saját receptek | torták | sütés nélküli sütemények

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése