Oldalak

2016. július 16., szombat

Mustáros egybensült karaj




A karaj jellemzően nem a szaftosságáról híres hús. Azonban, ha jól elkészítjük, igazi omlós, ízletes és egyáltalán nem száraz lakoma lesz a jutalmunk! 
Megtölthetjük zöldségekkel akár, vagy mint ahogyan én most tettem: isteni házi parasztkolbásszal, és kolozsvári szalonnával, hagymával. 
A végeredmény egy igazi laktató finomság, mi nagyon szeretjük. Ráadásul kiváló vendégváró, mert akár előző nap is összeállítható. Nem fogunk szégyent vallani, a vendégek biztosan repetázni fognak! :)

Hozzávalók 4 főre:

  • kb. 1,5 kg csontozott egész karaj
  • 15 dkg erdélyi szalonna
  • 1 szál (kb. 20 dkg) parasztkolbász
  • 2 db vöröshagyma
  • kb. 3 ek mustár
  • só-, bors-, sertéssült fűszersó ízlés szerint

Elkészítés:


Egy magas falú tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy majd bele tudjuk csomagolni a húst. A megmosott karajt bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el teljesen, az alja maradjon egyben. A szalonnát csíkokra, a vöröshagymát és a kolbászt karikákra vágjuk. A hússzeletek közé teszünk a szalonnacsíkokból, a kolbászból és a hagymakarikákból is. Megszórjuk a hús tetejét a fűszerekkel: sóval, borssal és a sertéssült fűszerrel,


majd mustárral jól megkenjük.


Kis vizet öntünk köré, majd becsomagoljuk az alufóliába és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. másfél óra múlva kicsomagoljuk és a levével locsolgatva addig sütjük, amíg a hús megpuhul, és pirosra sül (kb. egy óra).


Habos krumplipürével és savanyúsággal tálaltam.



További magyaros ételek | sertéshúsok | sülthúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése