Oldalak

2016. augusztus 19., péntek

Grillezett ketchupos fűszeres tarja




A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképp elkészíthető része. Ez a hús nem szárad ki, így a nyári grillszezon egyik adu ásza lehet a kezdő háziasszonyok számára is. A tarját frissen fűszerezve is süthetjük, de a pácolással a húst jobban átjárják az ízek.
Íme egy ízletes változat:

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 szelet sertéstarja
  • só-, bors ízlés szerint

A páchoz:
  • 4 ek olivaolaj
  • 1,5 dl ketchup
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 kk chilipor
  • 4 gerezd fokhagyma


Elkészítés:

A pác hozzávalóit egy tálban alaposan elkeverjük. A megtisztított hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. Egy zárható dobozba helyezzük a pácba mártogatott tarjaszeleteket, a maradék pácot pedig a tetejére öntjük. Néhány órát állni hagyjuk. Közepes erősségű faszénparázson, grillrácsra helyezzük és többször megfordítva (közben a dobozban maradt páccal kenegetve) készre sütjük. Bármilyen salátával nagyon szeretem, most például Majonézes jégsalátát készítettem hozzá.



További grill ételek | sertéshúsok | sülthúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése