Oldalak

2016. szeptember 18., vasárnap

Mustáros karajszeletek borban párolva sült körtés salátával



A mustáros karaj egy igen ízletes fogás azok számára is, akik kicsit idegenkednek a kissé száraz karaj hústól. A mustár és a fehérbor nagyon jó ízt ad a húsnak, ami egy finom, krémes szószban puhul meg. És az sem egy hátrány, hogy egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • só-, bors ízlés szerint
  • kb. 4 ek mustár
  • 1 dl fehérbor
  • kb. fél dl olaj
  • 2 tk liszt


Elkészítés:

A megtisztított húst kiklopfoljuk és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezután mindkét oldalukat megkenjük mustárral és néhány órára a hűtőbe tesszük. A húst olajon, kevés víz hozzáadásával egy serpenyőben pirosra sütjük. Ugyanabban a serpenyőben a visszamaradt, ízletes zsiradékban megpirítjuk a lisztet és egy teáskanál mustárt. Majd a bort körülbelül fél deciliter vízzel elkeverjük és hozzáöntjük. Ezután a hússzeleteket visszatesszük és teljesen puhára pároljuk a mustáros szaftban.
Sült körtés salátával tálaltam, viszont akár héjában sült burgonya, vagy hasábburgonya is isteni hozzá.




További magyaros ételek | sertéshúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése