A csokoládé és a csokoládé puding önmagában is mennyei finomság. Egy módon fokozható: ha süteménnyel kombinálod. Ennél ínycsiklandóbb kombinációt még nem találtak fel, ráadásképpen a tetejét tejszínhabbal megkoronázva.
Íme:
Hozzávalók 6 főre:
A tésztához:
- 8 db tojásfehérje
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag (12 g) sütőpor
- 8 db tojássárgája
- 5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag csokoládéízű főzős pudingpor
- 1 ek holland kakaópor
- 8 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Először elkészítjük a sütemény tésztáját: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, félidőben hozzádolgozzuk több adagban a kristálycukrot és a vaníliás cukrot is. A lisztet elkeverjük a sütőporral és rászitáljuk a felvert tojáshabhoz, majd egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk. Egy kb. 25x38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A krémhez: a tojássárgákat, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral egy habverővel habosra, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a pudingport, majd lassan a tejet is hozzáadagoljuk. Alaposan elkeverjük és mérsékelt lángon felfőzzük, besűrítjük a krémet. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni. A lágy margarint habosra keverjük a porcukorral és a pudingos krémhez adagoljuk. Amikor a tészta is kihűlt, rákenjük a csokis krémet és a hűtőbe tesszük néhány órára (vagy akár egy éjszakára). Másnap kockákra vágjuk, és a kockákat a habfixálóval, és a cukorral keményre vert tejszínhabrózsákkal díszítjük.
További sütemények
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése