Oldalak

2016. november 8., kedd

Fokhagymás, savanyú tojásleves



Egyszerű, gyors, olcsó, de roppant ízletes!
Igazából egy rántott leves alap, amit ecettel ízesítünk és amibe tojásokat engedünk vagy keverünk.

Hozzávalók 4 főre:

  • 3 ek olaj
  • 4 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 3 ek finomliszt
  • 1 ek 20 %-os ecet
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint


Elkészítés:

Az olajon a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, picit átpirítjuk, majd a tűzről félrehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. Ízesítjük ételízesítővel, sóval és borssal. Kb. 5 perc alatt összeforraljuk és lehúzzuk ismét a tűzről. Mivel az ecettől kicsit felhabzik a leves, ezért így adjuk az ételhez. Visszatesszük a tűzre, amikor forr, takaréklángra vesszük és óvatosan beleütjük a tojásokat. Lassan főzzük, kb. 7-8 percig, hogy a tojások sárgája is megfőjön. Közben ne kevergessük ha azt szeretnénk, hogy egyben maradjanak a tojások! Aki szereti, tálaláskor egy kanál tejfölt is adhat hozzá, nem rontja el, sőt!



További levesek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése