Oldalak

2017. január 8., vasárnap

Mascarponés paradicsomos csirkemell



Isteni csirkés étel, olaszos ízvilággal, amely után megnyalod mind a tíz ujjad! :) 
Ha nem szeretnéd kicsit nehezebb magyaros ízekkel terhelni a gyomrod, mint például a csirkepörkölt, akkor érdemes ezt a finomságot kipróbálni:

Hozzávalók 4 főre:
  • 80 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db 400 g-os hámozott, egész paradicsom konzerv
  • fél dl olivaolaj
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 ek bazsalikom, vagy 2 maroknyi friss bazsalikom levél
  • 1 kk oregánó

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk és kevés olivaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a nagyobb darabokat szétnyomkodjuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval. Körülbelül 15 perc alatt sűrűre főzzük és a mascarponét is hozzákeverjük. Egy serpenyőben kevés olivaolajon elősütjük a szeletekre vágott csirkemellek mindkét oldalát. Közben enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy sütőtálba sorakoztatjuk őket és leöntjük a bazsalikomos paradicsomszósszal. 180 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük. Ha van friss bazsalikomunk, akkor szórjunk belőle a tetejére is. Köretként rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk hozzá.





További csirkehúsok | olaszos ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése