Isteni csirkés étel, olaszos ízvilággal, amely után megnyalod mind a tíz ujjad! :)
Ha nem szeretnéd kicsit nehezebb magyaros ízekkel terhelni a gyomrod, mint például a csirkepörkölt, akkor érdemes ezt a finomságot kipróbálni:
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 25 dkg mascarpone
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db 400 g-os hámozott, egész paradicsom konzerv
- fél dl olivaolaj
- só-, bors ízlés szerint
- 1 ek bazsalikom, vagy 2 maroknyi friss bazsalikom levél
- 1 kk oregánó
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk és kevés olivaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a nagyobb darabokat szétnyomkodjuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval. Körülbelül 15 perc alatt sűrűre főzzük és a mascarponét is hozzákeverjük. Egy serpenyőben kevés olivaolajon elősütjük a szeletekre vágott csirkemellek mindkét oldalát. Közben enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy sütőtálba sorakoztatjuk őket és leöntjük a bazsalikomos paradicsomszósszal. 180 fokos sütőben körülbelül 30 percig sütjük. Ha van friss bazsalikomunk, akkor szórjunk belőle a tetejére is. Köretként rizst vagy főtt tésztát kínálhatunk hozzá.
További csirkehúsok | olaszos ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése