Oldalak

2017. március 5., vasárnap

Ananásszal-tarjával sült csirkemell currys ananász szósszal




Aki szereti a Hawaii csirkemellet, illetve a gyümölcsös - húsos ételeket, az ezt az ételt egyenesen imádni fogja. Egy régi étel, egy új formában. Édes és sós ízek kombinációja: az ananász és a füstölt tarja a csirkemellel és a sajttal nagyon ízletes, ráadásul a hozzá tálalt ananász szósszal még fenségesebb az összhatás.

Hozzávalók 4 főre:
  • 1 kg csirkemell filé (kb. 8 szelet)
  • 20 dkg füstölt, főtt tarja
  • 1 doboz (560 g) karikázott ananász konzer
  • 20 dkg gouda vagy edami sajt
  • só-, bors ízlés szerint
  • kb. 3 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 tk curry por
  • 2 dl ananászlé
  • 2 dl főzőtejszín


Elkészítés:

A csirkemellet szeletekre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, kevés olajon a hús szeletek mindkét oldalát félkészre sütjük. Majd egy tepsibe átrakjuk őket és 1-1 szelet tarját teszünk rájuk. A tarjára pedig 1-1 ananász karikát fektetünk. Végül megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Ez idő alatt elkészítjük a mennyei ananász szószt: egy lábasban felmelegítjük a vajat, rászórjuk a lisztet és a curry port, picit pirítjuk és felöntjük az ananászlével, ami lehet a konzerv leve is. Folyamatos keverés mellett felforraljuk, és hozzáöntjük a tejszínt. Pár percig együtt forraljuk, közben sóval, borssal ízesítjük.

Tálalhatjuk krokettel, vagy hasábburgonyával, a mártást pedig el ne felejtsük mellé kínálni!




További csirkehúsok | frissensültek | sülthúsok | saját receptek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése