Oldalak

2017. május 28., vasárnap

Aszalt paradicsomos parmezános gombás csirkemellcsíkok



A szárított paradicsom Olaszországban született meg, a 60-as években, azóta is kiváló kiegészítő szószokhoz, tésztaételekhez, salátákhoz, stb.
Nálunk leginkább olajban eltéve kapható, ilyenkor az olajat is felhasználhatjuk, mint én is ennél az ételnél. Nagyon finom lett a szósz ettől a finomságtól, amit a parmezán tovább fokozott. Tejszínes, parmezános, gombás, szárított paradicsomos mennyei szószban, isteni, puha, szaftos csirkemell szeletek. Így jellemezném a mostani ételem, remélem kipróbáljátok!

Hozzávalók 4 főre:
  • 1 kg csirkemell filé
  • kb. 5 ek olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg aszalt paradicsom (az olajával együtt!)
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 ek parmezán
  • 1 ek kukorica keményítő
  • 1 cs friss petrezselyemzöld
A panírozáshoz: 
  • 4 ek liszt
  • 1 cs só
  • 1 cs bors
  • 2 ek parmezán


Elkészítés:

A csirkemellet nem túl vékony szeletekre vágjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, borssal, és a parmezánnal. Ebbe forgatjuk a hússzeleteket, és az olajon mindkét oldalukat megsütjük. A sütésből visszamaradt olajhoz teszünk az aszalt paradicsom olajából, így ezt az ízletes olajat is felhasználjuk. Az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott aszalt paradicsomot rádobjuk és pár perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát. Puhára pároljuk néhány perc alatt és felöntjük a kukorica keményítővel kikevert tejszínnel. Felforraljuk, hogy besűrűsödjön a szósz. Végül ízesítjük még ízlés szerint sóval, borssal, és a 2 evőkanál parmezánt is belekeverjük. Az előzőleg megsütött csirkemelleket az ételbe tesszük, meglocsoljuk az isteni szósszal, a tetejét megszórjuk friss, vágott petrezselyemzölddel.
Burgonyapürével, vagy rizzsel, esetleg tésztával tálaljuk.




További csirkehúsok | frissensültek | sülthúsok | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése