Oldalak

2017. május 6., szombat

Mascarponés csokis vaníliás réteges finomság




Az ízek tökéletes harmóniáját tapasztalhatod meg, ha megkóstolod ezt a sütit.
Nagyon habos, nagyon krémes, nincs aki ellen tudna állni neki :).

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg apróra vágott dió
  • 5 dkg cukor
  • 7 dkg vaj

Vanília krémhez:
  • 1 cs Aranka vaníliás krémpuding (főzés nélküli)
  • 4,5 dl tej

Csokikrémhez:
  • 1 cs Aranka csokis krémpuding (főzés nélküli)
  • 4,5 dl tej

Sajtkrémes részhez:
  • 20 dkg mascarpone
  • 6-7 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín

Legfelső réteghez:
  • 3 dl habtejszín
  • holland kakaópor vagy csokiforgács ízlés szerint


Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük és egy kb. 22 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tészta hozzávalóit (diót, cukrot, lisztet és vajat) egy tálban összekeverjük. Majd amikor összeállt a massza, jól belenyomkodjuk a tepsibe. Kb. 20 perc alatt megsütjük. Ez idő alatt elkészítjük a vanília és a csoki pudingot, majd hidegre tesszük. A 6 dl habtejszínt kemény habbá verjük, majd két részre osztjuk. Az egyik felét összekeverjük a porcukorral és a mascarponéval. A másik felét félretesszük, amit majd a süti tetejénél fogunk felhasználni. Amikor a tészta kihűlt, összeállítjuk a süteményt:
a krémsajtos krémet a tésztára öntjük és szépen elsimítjuk. Erre jön a csokis réteg, majd a vaníliás. Mindezt megkoronázzuk a megmaradt tejszínhabbal és kakaóval, vagy csokiforgáccsal megszórjuk. Néhány órára a hűtőbe tesszük, és türelmesen várunk, hogy ezt a finomságot megkóstolhassuk :).




További sütemények

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése