Oldalak

2017. június 14., szerda

Diétás epres görög joghurtos túrótorta



Egy lelkiismeret furdalás nélkül fogyasztható, könnyű, gyümölcsös, joghurtos, túrós finomság!
Nagyon egyszerű az elkészítése, még sütni sem kell. Amikor kicsit felszaladnak rám a kilók, akkor szívesen készítem, akár más gyümölcsökkel is, például málnával, szederrel, ribizlivel, stb.

Hozzávalók 26 centiméteres tortaformához (kb. 6 főre):

  • 75 dkg sovány túró
  • 2 nagy pohár (2x330 g) natúr görög joghurt
  • 50 dkg friss eper
  • 1 db citrom reszelt héja
  • fél db citrom leve
  • 3 csomag (3x20 g) Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
  • 1 ek vanília aroma
  • kb. 5-6 ek folyékony édesítőszer (típus és mennyiség ízlés szerint)
  • 1 csipet só



Elkészítés:

Az epret megmossuk és néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kockára vágjuk. A túrót egy villával összetörjük és elkeverjük a joghurttal, a citrom levével és héjával, a vaníliával, egy csipet sóval és az édesítővel. (Természetesen tetszés szerint ízesíthetjük akár cukorral is, ha nem kell vigyáznunk a vonalainkra :).)
A túrókrémhez keverjük az epret, majd a zselatin fixet több adagban adjuk hozzá. Alaposan elkeverjük, majd egy hideg vízzel kiöblített tortaformába öntjük, vagy esetleg egy őzgerinc formába. Ezután néhány órára a hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egy teljes éjszakára. Tálalás előtt óvatosan körbelazítjuk a forma oldalát. Egy tányért ráhelyezünk, majd fejjel lefelé fordítjuk és finoman ütögetve kiborítjuk a tortaformából. Már csak annyi dolgunk maradt, hogy a félretett eperrel feldíszítjük. Ha nem diétázunk, akkor frissen felvert tejszínhabot is kínálhatunk mellé.



További torták | sütemények | gyümölcsös sütemények | alacsony kalória tartalmú desszertek | túró

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése