Oldalak

2014. március 6., csütörtök

Milánó borda





Milánói sertésborda nem a hús elkészítésének mikéntjét jelenti, hanem a köretként mellé kínált paradicsomos makarónit, spagettit. Ilyen formában ezt az ételt hiába keresnénk Milánóban egy étteremben, nem fogunk ilyet találni.
Nálunk ez az étel nem más, mint milánói makaróni rántott hússal.
Régóta az első számú kedvenc ételem, bármilyen sokáig is nézegettem anno egy étterem étlapját, a választásom mindig rá esett. Én így készítem:

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg sertés karaj (csont nélkül)
  • 50 dkg makaróni
  • 20 dkg főtt füstölt tarja
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 15 dkg császárszalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 210 g sürített paradicsom (nagy- és kis konzerv)
  • 1 dl ketchup
  • 20 dkg trappista sajt
  • só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
(panírhoz: tojás, liszt, zsemlemorzsa)

Elkészítés:

A húsból szeleteket vágunk és klopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa). A raguhoz a kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. A gombát felszeleteljük és a hagymához adjuk, kicsit pirítjuk, majd a csíkokra vágott tarját is hozzákeverjük.

Következik a sűrített paradicsom és a ketchup, valamint a fűszerek ízlés szerint: só, bors, bazsalikom, oregánó, kakukkfű. Közben bő forrásban levő sós vízben kifőzzük a makarónit. Leszűrjük és összekeverjük a raguval.

Frissen kisütjük bő olajban a húsokat (lecsepegtetjük a felesleges olajat). A makarónit a reszelt sajttal megszórt hússal tároljuk.




További sertéshúsok | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése