Oldalak

2014. április 18., péntek

Zöldborsó pörkölt



Olcsón, gyorsan, finomat!
Felejtsd el a húst, helyette próbáld ki virslivel és, ha lehet friss borsóval. Szerencsére a borsót mirelit formában az év bármely szakaszában beszerezheted, így végül is bármikor ízletes fogást készíthetünk!
Már említettem, én elfogult vagyok, mert imádom a zöldborsót, ezért ez az étel is az egyik hétköznapi  kedvencem.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg kifejtett zsenge zöldborsó (vagy mirelit)
  • 3 pár bécsi virsli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • étolaj
  • só, bors, ételízesítő
  • kb. 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • 1 cs friss petrezselyemzöld
  • 1 dl ketchup

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, olajon pirítjuk, majd rátesszük a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Együtt pároljuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Felöntjük kb. 2-3 dl vízzel és ekkor hozzáadjuk a zöldborsót. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és a ketchuppal. 
A vizet szükség szerint pótolhatjuk, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen túl híg!
Fedő alatt puhára főzzük a borsót, majd hozzáadjuk a karikára vágott virslit. Néhány percig főzzük. A tejfölt kikeverjük a liszttel és 1-2 ek forró szafttal, majd a pörkölthöz adjuk. Még néhány percig összerottyantjuk, majd friss petrezselyemzölddel megszórjuk. 

Sokan köretet adnak a zöldborsó pörkölthöz, nokedlit vagy bármi mást. Szerintem semmi ilyesmi nem szükséges hozzá, csupán ropogós, friss házikenyér!


További magyaros ételek | pörköltfélék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése