Oldalak

2014. június 6., péntek

Majorannás tejszínes csirkemell metélt tésztával


A majoranna szárított, morzsolt levele és virágzata a fűszer. Kellemes illatú, kissé kesernyés ízű. A szárnyas- és vad húsételekhez kiválóan passzol.
A friss majorannát ritkán használjuk, de ennél az ételnél éppen ez a lényeg, ettől lesz meg a várt kellemes ízhatás.


Hozzávalók 4-5 főre:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 pohár tejföl (150 g)
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors, ételízesítő, őrölt majoranna ízlés szerint
  • 1 nagy csokor friss majoranna
  • kb. 4-5 dkg vaj
  • 0,5 dl olaj
  • 2 ek liszt

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk és az olaj-vaj keveréken megdinszteljük. A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk és a hagymához adjuk, majd fehéredésig (néhány percig) pirítjuk. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és őrölt majorannával. Az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, valamint kevés vízzel (hogy elegendő szaftja legyen) felengedjük. 
Amikor a csirkemell már majdnem puha, akkor a friss majorannával megszórjuk. Néhány percig még főzzük, majd a végén, a tejfölt és a tejszínt kikeverjük a liszttel, a forró szaftból teszünk hozzá néhány kanállal, majd az ételt ezzel behabarjuk.
Metélt tésztát főzünk hozzá.

Tipp: Amikor sikerül, színes metélt tésztát szoktam vásárolni és azzal tálalom az ételt.


További saját receptek | csirkehúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése