Oldalak

2014. augusztus 17., vasárnap

Cigánypecsenye



A cigánypecsenye nagyon sok ember kedvence: 
hiszen a hús, a szalonna és a fokhagyma kombinációja, magyar ízlelőbimbók számára mennyei élvezeteket garantál! 
Ezt az ételt is sokféleképpen készítik. Sokan sütik serpenyőben, van aki tepsiben és a fűszerezése is eltérő lehet.
Én így készítem:

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg tarja
  • 30 dkg füstölt szalonna (nem húsos)
  • min. 1 fej fokhagyma
  • fél kg vöröshagyma
  • só-, bors-, őrölt fűszerpaprika ízlés szerint
  • 2-3 ek liszt
  • kb. 2 dl olaj (1 dl a páchoz, 1 dl a sütéshez)

 Elkészítés:

Annyi szelet szalonnát vágunk, ahány szelet húst készítünk. A szalonna szeleteket vagdossuk be és egy serpenyőben süssük ki. Majd szedjük tányérra és a visszamaradt zsíron félig süssük meg a karikára vágott vöröshagymát. Ezután egy tepsibe öntsük a serpenyő tartalmát és szépen, egyenletesen rendezzük el a hagymákat az alján.
A húst felszeleteljük és a széleit bevagdosva klopfoljuk ki.
A fokhagymát préseljük ki és keverjük össze az olajjal. Ezzel az olajjal kenjük be a hússzeleteket és sózzuk, borsozzuk őket. Majd forgassuk lisztbe és mindkét oldalukat süssük meg félig az olajban. A hússzeleteket a tepsibe a hagymára tesszük, rakjuk a tetejére a szalonna csíkokat és kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. A végén pirospaprikával megszórjuk.
Sült burgonyával tálaltam, de más burgonya köret és rizs is finom lehet hozzá. Savanyúság, ecetes vagy kovászos uborka kötelező mellé!

Tipp: készülhet teljesen serpenyőben és olyankor előbb párolni kell, majd a végén zsírjára pirítani.
  További magyaros ételek | sertéshúsok | sülthúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése