Oldalak

2014. augusztus 23., szombat

Texasi csípős csirkecomb


A csirkecomb a legszaftosabb része a csirkének, amit egy kis fűszerezéssel nagyon ízletessé varázsolhatunk, kevés munkával!
Ennél a receptnél nagyon megtetszett a pikáns, csípős szósz: amiben van egy kis ketchup, mustár, chili, worchester-szósz stb.
Szóval tényleg egy nagyon ízletes szószt kapunk, ez már csakis jó lehet. Ugye kipróbáljátok?

Hozzávalók 4 főre:


  • 6 db egész csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • 2 dl ketchup
  • 1 ek mustár
  • 1 tk chili por
  • fél tk szárított zsálya
  • 2 ek víz
  • 1 ek ecet
  • 1 ek cukor
  • 1 ek worchester szósz
  • 1 ek citromlé
  • fél tk csípős paprikakrém
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A megtisztított csirkecombokat fűszerezzük sóval, borssal, majd tepsibe rakjuk. Alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 1 órán át sütjük.
Elkészítjük a csípős szószt. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, együtt megdinszteljük. Hozzáadjuk a zsályát, chili port, majd a ketchupot, mustárt, vizet, ecetet, citromlét, cukrot, paprikakrémet, worchester szószt. Kóstolás után, ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal. Összeforraljuk és kb. 5 percen át főni hagyjuk.
Az 1 óra leteltével a combokat kivesszük a sütőből és vastagon bekenjük a csípős szósszal és 200 fokon fólia nélkül kb. 30 percig sütjük, hogy a szósz szépen rápiruljon a húsra.

Ez alkalommal egy nem mindennapi burgonya körettel tálaltam, a neve Tepsis hagymás sajtos reszelt burgonya.
Alkalomadtán grill vagy párolt zöldségekkel is szoktam készíteni.


További csirkehúsok | sülthúsok | nemzetek ételei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése