Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. augusztus 23., szombat

Tepsis hagymás sajtos reszelt burgonya


A burgonyából rengeteg féle módon készíthető köret.
A leggyakrabban készített sült burgonya, krokett és püré után, szeretném egy kicsit másfelé venni az irányt. Az unalmas, megszokott burgonya köretek után itt van egy kicsit merészebb, más ízvilágú, más "megjelenésű" kísérője egy főételnek.
Hagymás, sajtos és jó fűszeres, egyben sült burgonya köret, bármilyen fincsi husihoz ajánlom szeretettel!

Hozzávalók 5-6 főre:


  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt sajt
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • 3 ek vaj

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A vöröshagymákat szeletekre vágjuk.
Egy tűzálló tálat 1 ek vajjal kikenünk és a kihűlt burgonya egyharmad részét nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Sózzuk, borsozzuk és beterítjük a vékonyra szeletelt hagyma felével. A sajt felét ráreszeljük és 1 ek vajjal meglocsoljuk.
Ezt a folyamatot megcsináljuk a burgonya második harmadával is.


Majd az utolsó adag burgonyát már csak tejföllel locsoljuk meg és megszórjuk zsemlemorzsával.


180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

További köretek | hús nélküli ételek | zöldséges ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése