A burgonyából rengeteg féle módon készíthető köret.
A leggyakrabban készített sült burgonya, krokett és püré után, szeretném egy kicsit másfelé venni az irányt. Az unalmas, megszokott burgonya köretek után itt van egy kicsit merészebb, más ízvilágú, más "megjelenésű" kísérője egy főételnek.
Hagymás, sajtos és jó fűszeres, egyben sült burgonya köret, bármilyen fincsi husihoz ajánlom szeretettel!
Hozzávalók 5-6 főre:
- 1 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt sajt
- só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 3 ek vaj
Elkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A vöröshagymákat szeletekre vágjuk.
Egy tűzálló tálat 1 ek vajjal kikenünk és a kihűlt burgonya egyharmad részét nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Sózzuk, borsozzuk és beterítjük a vékonyra szeletelt hagyma felével. A sajt felét ráreszeljük és 1 ek vajjal meglocsoljuk.
Ezt a folyamatot megcsináljuk a burgonya második harmadával is.
Majd az utolsó adag burgonyát már csak tejföllel locsoljuk meg és megszórjuk zsemlemorzsával.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
További köretek | hús nélküli ételek | zöldséges ételek
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése