Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. augusztus 10., vasárnap

Meggyszósz főtt hússal és főtt burgonyával


Imádom, régen a nagymamám készítette, gyermekkorom emlékeit idézi.
A meggyszósz igazi retro klasszikus és ezt is általában mindenki másképpen szereti: édesebben, savanykásabban, ki-ki szájíze szerint.
Sokan nevezik "menzakosztnak".
Érdemes kicsit elnosztalgiázni és feleleveníteni a régi ismerős ízeket, nem fogtok csalódni benne!

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg meggy
  • 1 tk őrölt fahéj
  • csipet só
  • cukor ízlés szerint
  • citromlé ízlés szerint (friss)
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek étkezési keményítő (vagy liszt)

Elkészítés:

A megmosott meggyet kimagozzuk. Maradhatnak egészben a szemek vagy pedig félbevágjuk őket. Beletesszük egy lábasba és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Ízesítjük fahéjjal, sóval és ízlés szerint cukorral és a citromlével. Feltesszük főni, közben elkészítjük a habarást:
A keményítőt csomómentesre keverjük a tejszínnel. Kb. 10 perc után behabarjuk, majd 1-2 perc alatt kiforraljuk. 
Nálunk sokszor húsleves mellé készül, így már megvan a második fogás is: 
meggyszósz, főtt hús, és főtt burgonya.

További Mama- és Anyukám receptjei ♥ | sertéshúsok | menzakaja | menzakaják

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése