Oldalak

2014. december 11., csütörtök

Franciasaláta



Ha szereted a salátákat, akkor örülhetsz, ugyanis a saláták királynőjének a receptjét osztom meg most!
Ennek a salátának is számos változata létezik. Fogyaszthatod magában, de kitűnő köret is lehet belőle. Gondoltad volna, hogy a Franciasaláta - bár a neve nem ezt mutatja - magyar étel? Eredetileg maradékokból készült, amiket a szakácsok már nem tudtak volna mihez felhasználni. Természetesen ma már nem így van, sőt a nagy vendégségek kulcspontja ez a könnyen elkészíthető étel. Kőbe vésett szabály nincs rá, hogy milyen alapanyagokból készíthető, de az tuti, hogy zöldborsó és majonéz mindig található benne. Én így készítem:

Hozzávalók 4 főre:

  • 45 dkg franciasaláta keverék
  • fél doboz kukorica konzerv (kb. 170 g)
  • 2-3 db csemege uborka
  • 1 db alma
  • tartármártás
  • 1 tk ételízesítő
  • só-, bors-, citromlé-, porcukor ízlés szerint


Elkészítés:

A franciasaláta keveréket ételízesítővel ízesített vízben, néhány perc alatt roppanósra főzzük. Az almát meghámozzuk, csutkáját kivágva apróra vágjuk. Ugyanakkorára vágjuk az uborkát is. Az így előkészített alapanyagokra öntjük a tartármártást. Ha szükséges ízesítjük még sóval, borssal, citromlével, cukorral. Lehet saláta, előétel vagy akár hideg körete bármilyen hideg tojás ételnek, sültnek, sonkatekercsnek. Tálalásig hűtőbe tesszük.



További saját receptek | saláták | köretek | előételek | hús nélküli ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése