Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. november 20., csütörtök

Majonéz házilag



Egy alap recept következik. A majonéz receptjénél nem sok egyszerűbb dolog van a világon. Viszont nélkülözhetetlen különféle salátákhoz és sok egyéb ételhez. Ha egyszer készítesz így házilag majonézt, utána már a bolti kiszerelés eszedbe sem fog jutni :).

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl olaj (olivaolaj)
  • 2 tk porcukor
  • 2 kk mustár
  • 3 tk citromlé
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A tojássárgákat egy keverőtálba tesszük. Egy habverő segítségével keverjük hozzá a sót, borsot és a mustárt. Vékony sugárban, lassan, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. (Ne legyen túl hideg, hanem szobahőmérsékletű.) Ha felvette az olajat, akkor egy krémes állagú szószt kapunk. Adjuk hozzá a citromlét is. Kóstolgassuk, ki-ki szájíze szerint ízesítheti még.




További saját receptek | szószok-mártások

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése