Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. november 11., kedd

Baconnel és mozzarellával töltött gombafejek





Gomba és mozzarella. Egyértelműen nem hizlaló kategória!

Na, de az a kis bacon nagyon jól passzol hozzá! Így már ugye nem igaz a kijelentésem :). Mégis azt hiszem, egy laza salátával még könnyű vacsora is lehet, én így tálaltam és ízlett mindenkinek.

Hozzávalók 2 főre:
  • 6 db nagyobb méretű csiperkegomba
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 10 dkg mozzarella
  • só-, bors-, grillzöldség fűszerkeverék ízlés szerint
  • 2 ek olivaolaj

Elkészítés:

A gombákat megtisztítjuk, megpucoljuk, szárát eltávolítjuk. Forrásban levő vízbe  4-5 percig főzzük (a gomba méretétől függ). Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Ezután a gombafejeket ízesítjük sóval, borssal, grillzöldség fűszerkeverékkel ízlés szerint. Egy tepsibe sorakoztatjuk a gombákat. Mindegyik gomba belsejébe teszünk egy fél szelet bacont és erre egy karikára vágott mozzarella sajtot. Olivaolajjal meglocsoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd ha van, akkor további 5 percig grill fokozaton (értelem szerűen, ha nincs grill fokozat a sütőben, akkor kb. 10 percig sütjük összesen.) Tálaláskor tetszőleges zöldségekkel, salátával tálaljuk. Előételnek is megállja helyét, vagy akár reggelire, vacsorára ajánlom.




További előételek | reggelik - vacsorák | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése