Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2014. november 6., csütörtök

Tojáskrém



Az egyébként is ezerféleképp felhasználható tojás, még egy arcát mutatja meg - a tojáskrém formájában!
Különféle fűszerek és egyéb ízesítők jól megválasztott arányával tökéletes, ízletes krém készíthető. A felhasználása szinte végtelen: reggelire vagy vacsorára, de tízóraira nekünk vagy a gyermekeknek is kiváló. 

Hozzávalók 2 főre:
  • 5 db tojás
  • 1 kk mustár
  • 3 ek majonéz
  • 2-3 szál zöldhagyma
  • 10 dkg natúr krémsajt (1 db)
  • só-, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Először is a tojásokat kb. 10 perc alatt keményre főzzük. A tojássárgáját villával összetörjük. A fehérjét apró kockára vágjuk, a hagymát szintén! A sárgájához adjuk a majonézt, a mustárt és a krémsajtot. Ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal és alaposan elkeverjük. Végül belekeverjük az apróra vágott tojásfehérjét és a hagymát is. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Bármilyen péksüteménnyel: kiflivel, kenyérrel, vagy pirítóssal tálaljuk.

Tipp: húsvét után, a megmaradt tojásból is lehet jó ötlet egy gyors fogást varázsolni az asztalra.




További reggelik - vacsorák | előételek | pástétomok-krémek | húsvéti ünnepi ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése