Oldalak

2015. május 20., szerda

Gombakrém leves tejszínnel és szarvasgomba olajjal



Egy finom, bársonyos, tejszínnel dúsított krémleves.
A kakukkfű még ízletesebbé teszi, a szarvasgombás olaj pedig garantálja a szakácsnő sikerét!
Íme:

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg champignon gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 liter zöldségleves
  • 1 tk kakukkfű
  • 5 dl tej
  • 3 dl főzőtejszín
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 2 ek vaj
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 4 tk szarvasgomba olaj (de lehet akár több is, ízlés szerint)

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát vajon megdinszteljük, majd a szeletekre vágott gombát hozzáadjuk. Pároljuk kb. 5-10 percig, majd zöldséglevessel felöntjük. A tejet és a tejszínt is hozzáadjuk és ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt, valamint a kakukkfüvet. Lassú tűzön főzzük 10-15 percig, majd a tűzről levéve összeturmixoljuk. Az étkezési keményítőt kevés meleg vízben feloldjuk, majd a forrásban lévő leveshez adjuk, még egyszer összeforraljuk és már tálalhatjuk is. Tányérokba adagoljuk és egy teáskanál szarvasgomba olajjal megöntözzük.


További levesek | krémlevesek | hús nélküli ételek | szarvasgombás ételek | gomba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése