Egy finom, bársonyos, tejszínnel dúsított krémleves.
A kakukkfű még ízletesebbé teszi, a szarvasgombás olaj pedig garantálja a szakácsnő sikerét!
Íme:
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg champignon gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 liter zöldségleves
- 1 tk kakukkfű
- 5 dl tej
- 3 dl főzőtejszín
- 3 ek étkezési keményítő
- 2 ek vaj
- só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
- 4 tk szarvasgomba olaj (de lehet akár több is, ízlés szerint)
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát vajon megdinszteljük, majd a szeletekre vágott gombát hozzáadjuk. Pároljuk kb. 5-10 percig, majd zöldséglevessel felöntjük. A tejet és a tejszínt is hozzáadjuk és ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt, valamint a kakukkfüvet. Lassú tűzön főzzük 10-15 percig, majd a tűzről levéve összeturmixoljuk. Az étkezési keményítőt kevés meleg vízben feloldjuk, majd a forrásban lévő leveshez adjuk, még egyszer összeforraljuk és már tálalhatjuk is. Tányérokba adagoljuk és egy teáskanál szarvasgomba olajjal megöntözzük.
További levesek | krémlevesek | hús nélküli ételek | szarvasgombás ételek | gomba
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése