Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. május 25., hétfő

Csirkemell sajtmártással, rizzsel és brokkolival




Amilyen egyszerű, olyan finom!
Az ízletes sült csirkemellet önmagában is szeretjük, de ha még "nyakon öntöd" :), egy jó adag sajtszósszal, garantált, hogy elismerésben lesz részed! Sajtból bármit választhatunk, érdemes mindig más fajtákkal próbálkozni. Természetesen nem lesz egyforma a szósz, ha trappistával készül, vagy ha egy rokfort jellegű sajttal. De éppen ezért olyan izgalmas és finom. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • só-, bors-, sültcsirke fűszersó ízlés szerint
  • 1 dl olivaolaj
  • sajtmártás 


Elkészítés:

A csirkemelleket lapjában félbevágjuk, szeleteljük. Ízlés szerint ízesítjük, sóval, borssal, sültcsirke fűszersóval. Ha van elég időnk, akkor ezt pár órával a sütés előtt is megtehetjük. Egy grill serpenyőben, kevés olajon a csirkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk, amíg elkészül a sajtmártás. A csirkemellet rizzsel, párolt brokkolival, és a bőségesen meglocsolt fenséges sajtmártással tálaljuk.

Tipp: ha a brokkoli főzésénél a főzővízbe egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk, majd a megfőtt brokkolit nagyon hideg vízbe (jeges is lehet) dobjuk, akkor megmarad gyönyörű, élénk színe.



További csirkehúsos receptek | sülthúsok | saját receptek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése