Oldalak

2015. szeptember 20., vasárnap

Magyaros töltött sertéskaraj




Egy magyaros lakománál nincs jobb vasárnapi ebéd! 
Ha szeretnél egy kicsit különlegesebb rántott husit készíteni, akkor érdemes változtatni és többféle ínycsiklandó tölteléket kipróbálni. 
Íme egy újabb változat:

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 nagyobb szelet csont nélküli karaj
  • 4 db natúr medvesajt
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • 2 db lilahagyma
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • só-, bors-, sertéssült fűszersó ízlés szerint
A panírozáshoz:
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
  • kb. 5 dl olaj


Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk és megszórjuk a sertéssült fűszersóval. Elkészítjük a husik töltelékét: a kolbászt apró kockákra vágjuk és a villával szétnyomkodott medvesajthoz keverjük. A lilahagymát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára néhány karika lilahagymát rakunk, majd a sajtos, kolbászos töltelékből halmozunk rá. Ezután néhány karika csípős paprikával befedjük:



Végül a hús másik felét ráhajtjuk és hústűvel illetve fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét. A betöltött karajszeleteket kívülről is kicsit még megszórjuk a fűszersóval:


Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Fontos, hogy a húsokat ne magas lángon süssük, mert akkor belül nem fog átsülni rendesen! Tehát közepes lángon, bő olajban megsütjük a bepanírozott töltött karajszeleteket. Frissen tálaljuk, bármilyen tetszés szerinti körettel. Nálam ma a köret sörös hagymás tepsis burgonya volt.



További magyaros | frissensültek | saját receptek | sertéshúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése