Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2015. szeptember 20., vasárnap

Magyaros töltött sertéskaraj




Egy magyaros lakománál nincs jobb vasárnapi ebéd! 
Ha szeretnél egy kicsit különlegesebb rántott husit készíteni, akkor érdemes változtatni és többféle ínycsiklandó tölteléket kipróbálni. 
Íme egy újabb változat:

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 nagyobb szelet csont nélküli karaj
  • 4 db natúr medvesajt
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • 2 db lilahagyma
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • só-, bors-, sertéssült fűszersó ízlés szerint
A panírozáshoz:
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
Sütéshez:
  • kb. 5 dl olaj


Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk és megszórjuk a sertéssült fűszersóval. Elkészítjük a husik töltelékét: a kolbászt apró kockákra vágjuk és a villával szétnyomkodott medvesajthoz keverjük. A lilahagymát és a zöldpaprikát karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára néhány karika lilahagymát rakunk, majd a sajtos, kolbászos töltelékből halmozunk rá. Ezután néhány karika csípős paprikával befedjük:



Végül a hús másik felét ráhajtjuk és hústűvel illetve fogvájóval összetűzzük, hogy ne nyíljon szét. A betöltött karajszeleteket kívülről is kicsit még megszórjuk a fűszersóval:


Ezután a szokásos módon bepanírozzuk a húsokat (liszt-tojás-zsemlemorzsa). Fontos, hogy a húsokat ne magas lángon süssük, mert akkor belül nem fog átsülni rendesen! Tehát közepes lángon, bő olajban megsütjük a bepanírozott töltött karajszeleteket. Frissen tálaljuk, bármilyen tetszés szerinti körettel. Nálam ma a köret sörös hagymás tepsis burgonya volt.



További magyaros | frissensültek | saját receptek | sertéshúsok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése