Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. február 10., szerda

Fokhagyma krémleves




Nem kell megijedni a fokhagyma aromájától, főzve messze nem olyan erős, mint "nyersen" fogyasztva.
Egyszerű intenzív ízű krémleves. A kakukkfű kicsit megbolondítja, a ropogós kruton a tetején pedig megkoronázza levesünket.
Szerintem egy jellegzetes ízű sajt csak fokozhatja a hatást, pl: ementáli vagy parmezán. 



Hozzávalók 4 főre:

  • 2 fej fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 darab burgonya
  • 4-5 ek olivaolaj
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 1 tk kakukkfű
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1,5 l zöldségleves


Elkészítés:

A burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymával együtt. Az olivaolajon megdinszteljük a hagymát, amikor üvegesedni kezd, hozzáadjuk a fokhagymát is, 5-10 percig pároljuk. Közben a burgonyát leszűrjük és a hagymához adjuk. Jól átkeverjük és adunk hozzá 2-3 dl levest, fűszerezzük, sóval, borssal, ételízesítővel. Kicsit összefőzzük, majd botmixerrel pépesítjük. A megmaradt levest is hozzámerjük, és összeforraljuk a levesünket. A tejszínt hozzáöntjük és még néhány perc forralás után el is készültünk vele.
Tálaláskor pirított kenyérkockákkal és parmezán forgáccsal kínáltam.


További levesek | krémlevesek | hús nélküli ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése