Oldalak

2016. március 21., hétfő

Kaszinótojás



A kaszinótojás egy klasszikus, gyors, vendégváró recept és az elkészítése is egyszerű. A hidegtálak elengedhetetlen szereplője, svédasztalos ebéd vagy vacsora egyik fogása. Számos változata létezik. Van aki gombával, vagy éppen szardíniával gazdagítja a töltött tojást. Ha ti is valami ínyencségre vágytok, akkor nyugodtan el lehet térni a hagyományos recepttől és valami más finomságot is a töltelékbe csempészhetünk. Én most az eredeti változatot készítettem:

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • só-, bors ízlés szerint
  • kevés cukor
  • fél csokor petrezselyemzöld
A bevonathoz:
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 2 ek tejföl
  • csipet só, bors
  • 1 kk porcukor
  • 1 kk citromlé
Díszítéshez:
  • 1 db kisebb kaliforniai vagy kápia paprika
  • fél cs petrezselyemzöld

Elkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, forrástól számított 10 perc alatt, majd megpucoljuk és hosszában félbevágjuk. A sárgáját óvatosan kivesszük, vigyázva, hogy a fehérje ép maradjon. A sárgáját egy tálba tesszük, villával összetörjük és hozzáadjuk a tejfölt, a mustárt és a majonézt. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és a masszához adjuk. Alaposan kikeverjük, ízesítjük sóval, borssal, kevés cukorral. Végül az elkészült masszát a tojásokba visszatöltjük és petrezselyemzölddel, kaliforniai / kápia paprikával díszítjük.



A bevonathoz összekeverjük az alapanyagokat és a tojásokat meglocsoljuk vele, illetve mellé kínáljuk. Opcionálisan bármilyen majonézes salátával, vagy önmagában egy pirítóssal tálaljuk.



További húsvéti ünnepi ételek | reggelik - vacsorák | ünnepi asztal | saláták | előételek | hús nélküli ételek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése