Oldalak

2016. április 10., vasárnap

Hagymás baconös rakott csirkemell spirál burgonyával




A rakott ételek mindig hálásak, mert könnyen, gyorsan és változatosan elkészíthetőek. Most nálam a hús csirkemell volt, de filézett csirkecombból vagy sertéshúsból is szoktam készíteni. A bacon és a hagyma isteni ízt ad neki, a tejföltől és a sajttól pedig nagyon finom szaftos lesz. Sokféleképpen variálható, próbáljátok ki így is, ahogy most tálaltam a családomnak.

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg bacon
  • 2 db kápia paprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 kis tubus (70 g) Piros Arany csemege paprikakrém
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg gépsonka vagy csirkemell sonka
  • só-, bors-, szárnyas fűszerkeverék ízlés szerint
  • kb. fél dl olaj
  • 1 pohár (150 g) tejföl

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet szétnyitjuk és szeleteljük, majd enyhén kiklopfoljuk. Ízesítjük sóval, borssal, és szárnyas fűszerkeverékkel. Egy serpenyőben kevés olajon pár perc alatt a hússzeletek mindkét oldalát elősütjük, majd egy tepsibe sorakoztatjuk őket. A sütésből visszamaradt olajjal meglocsoljuk és a Piros Arany krémmel megkenjük a szeleteket. A bacont kockára vágjuk, a hagymát felszeleteljük, a kápia paprikát nagyobb darabokra vágjuk. Ezután a húsra tesszük a hagymaszeleteket, a bacon kockákat, majd a piros kápia paprikát is. Betakarjuk egy-egy szelet sonkával, egy kanál tejfölt elkenünk rajtuk és megszórjuk bőségesen reszelt sajttal.




A sütőt előmelegítjük 180 fokra és körülbelül 40 perc alatt szép pirosra sütjük az ételt. Köretnek spirál burgonyát készítettem mellé, de burgonyapürével is ajánlom nektek.



További csirkehúsok | rakott ételek | frissensültek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése