Köszöntelek gasztro oldalamon!

Sok szeretettel köszöntelek gasztro oldalamon!


Az életet nem csak élni, hanem élvezni is kell: nem csak azért főzünk, eszünk, hogy ne legyünk éhesek! Szeretek változatosan, bőségesen főzni úgy, hogy mindenki örömét lelje benne: aki főzi, és az is, aki eszik belőle.

Szeretek élni, szeretek főzni, szeretem a szeretteimet jóllakatni , és ebben a gasztro blogban megmutatom, hogyan lehet ezt bárkinek utánam csinálni.
Kezdő és tapasztalt konyhatündéreknek egyaránt ötletek és receptek. A legtöbb receptet anyukámtól, nagymamámtól tanultam.
Remélem, hogy lesz, amit kipróbáltok ti is és sok örömötök telik majd az ételek elkészítésében és a siker sem marad el!

2016. május 3., kedd

Club szendvics





A club szendvics (club sandwich) amerikai eredetű "emeletes", rakott szendvics, egy igazi világ klasszikus. Szinte minden magára valamit is adó bár étlapján ott van. 
Sokan, sokféleképpen készítik, de egy biztos, mindig van benne saláta, paradicsom, kenyér, és kétféle hús. Ha nincs kedvünk sokat bajlódni a konyhában, de ennénk valami igazán jót, akkor a club szendvics ideális választás lehet.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 közepes fej jégsaláta
  • 20 dkg paradicsom
  • 12 szelet bacon szalonna
  • kb. 1 dl majonéz
  • 12 szelet toast kenyér
  • 4 szelet csirkemell filé
  • szárnyas fűszerkeverék, bors ízlés szerint
  • 6 ek olaj


Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet kenjük be a fele olajjal és szórjuk meg a szárnyas fűszerkeverékkel és a borssal. Grillezzük vagy süssük meg a maradék olajon a serpenyőben. Süssük meg a bacon szeleteket is. Én szintén ugyanabban a grillserpenyőben pirítottam meg a toast kenyereket.
Egy szendvics, három kenyérszeletből áll. Az első kenyeret alaposan kenjük meg majonézzel, tegyük rá az összetépett, megmosott salátát, majd a sült húst. Erre jön megint egy szelet kenyér, majonéz, ismét salátával beborítjuk, majd három bacon szelet következik. Erre jönnek a karikára vágott paradicsom szeletek. A harmadik kenyér alsó felére kenünk majonézt és ezzel fejezzük be a rétegezést. Két szemközti sarkába szúrunk egy-egy fogvájót, majd egy éles késsel átlósan kettévágjuk.
Szépen enni nem lehet, csöpög, folyik minden felé :), de megéri a "szenvedést", mert isteni!
Nekem nagy kedvencem ez a szendvics.

Tippek:

  • aki kívánja, sült burgonyát is készíthet hozzá, de a szendvics önmagában is meglehetősen kiadós
  • tükörtojás vagy főtt tojás felkarikázva is része lehet a szendvicsnek, sok helyen tojás is kerül a club szendvicsbe






További előételek | saját receptek | reggelik - vacsorák | szendvicsek

2 megjegyzés:

  1. Pontosan milyen serpenyőben készíted a kenyeret,amitől ilyen csíkos lesz?Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Grillserpenyőben készítem, amiben a húsokat is sütni szoktam.

      Törlés