Oldalak

2016. május 14., szombat

Csirkés baconös alagút




Kiváló vendégváró, mert megunhatatlanul finom és mert előző nap is összeállítható.
Így amikor a vendégek megérkeznek már csak frissen megsütjük és köretet készítünk hozzá. Nagyon egyszerű elkészíteni és a tölteléket bátran variálhatjuk, például alkalomadtán más zöldfűszerekkel, füstölt sajttal, póré- vagy újhagymával, gombával, stb.



Hozzávalók 4 főre (1 rúd):

  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • kb. 20 dkg szeletelt bacon szalonna
  • kb. 1 - 1,5 dl tejföl
  • 2-3 ek liszt
  • 2 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld, vagy 2 ek szárított
  • kb. 20 dkg reszelt trappista sajt
  • só-, bors ízlés szerint


Elkészítés:

Az őzgerinc formát kibéleljük a baconnel, a szeleteknél legyen egy kis átfedés, és a széletek felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon. A csirkemellet kis kockákra vágjuk és ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. A tojásokat villával összekeverjük, picit megsózzuk, majd belekeverjük a tejfölt, a lisztet, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a húskockákat is hozzáadjuk. A maradék reszelt sajtot kétfelé elosztjuk. Az egyik felét a baconnel kibélelt formába tesszük. Erre kanalazzuk a hústölteléket, majd a maradék sajt következik szépen elosztva a tetején. Végül a kilógott baconszeleteket is ráhajtogatjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, az őzgerinc formát egy nagyobb tepsibe helyezzük, és kb. 1 óra alatt szép pirosra sütjük. Ezután a tepsibe sütőpapírt helyezünk, és a rudat óvatosan ráfordítjuk a formából, hogy a másik fele is pirosra süljön. Visszahelyezzük a sütőbe és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Picit várunk vele, hogy szépen szeletelhető legyen. Burgonyapürével és házi vegyes savanyúsággal tálaltam.






További csirkehúsos receptek | frissensültek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése